3 redenen waarom wij van rozen houden

3 redenen waarom wij van rozen houden

Bloemen zijn er in allerlei kleuren, geuren en vormen.. maar geen bloem is zo speciaal als de roos! Hieronder delen we 3 redenen waarom wij dol zijn op deze speciale bloem.

Ze zijn elegant en klassiek

Het maakt niet uit in welke kleur je rozen tegenkomt, ze hebben een elegant element. Vaak zijn het rode rozen die het meest gebruikt worden, maar roze, gele of oranje rozen hebben dezelfde elegante schoonheid. Het is gewoon iets van de vorm van de bloem, in combinatie met doorns aan de steel, dat deze bloem een overweldigende en speciale uitstraling geeft. Niet voor niets dus, dat rozen al jaren lang door de geschiedenis heen gebruikt is en symbool staat voor de meest uiteenlopende dingen.

Ze zijn romantisch

Naast dit klassieke en elegante element draagt de roos ook een romantische lading met zich mee. Ga maar eens na: bij elke romantische gebeurtenis waar je aan kan denken, ficitef of niet, spelen rozen wel een rol. Welke bloemen zou jij van je geliefde het liefst willen krijgen? Als het antwoord ‘rozen’ zou zijn, verbaast ons dat niets. Rozen zijn nou eenmaal romantisch en eervol op zichzelf.

Ze staan mooi in een boeket

Dat bloemen mooi staan in een bloemboeket, is nog niet eens heel bijzonder op zich. Maar het geheim van de roos is dat ze super mooi staan in combinatie met andere bloemen. Ze matchen snel en er zijn weinig bloemen te vinden die niet goed passen bij rozen in een bloem boeket. Een tip van ons: witte bloemen staan heel mooi bij rode rozen. Dat is een kleurcombinatie waar je wel uren naar kunt kijken, en heel veel andere kleuren passen er nog eens goed bij ook.

Ze zijn ook goed te planten in je tuin

Naast dat rozen mooi staan in een boeket om bijvoorbeeld aan iemand te geven, kun je ook rozen in je tuin planten. Dit is een voordeel, want niet elke bloem kun je zomaar in je tuin zetten. En het is een heerlijk beeld om rozen in je tuin te hebben, dat is pas echt genieten.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.