4 redenen om voor een schuifdeur te kiezen

4 redenen om voor een schuifdeur te kiezen

1 Een schuifdeur heeft minder ruimte nodig

In principe zijn de meeste deuren 80 tot 90 cm breed en dat is dus ook de ruimte die de deur inneemt als je die opent. In die ruimte kun je geen spullen of iets meer kwijt omdat het onhandig is als je die telkens omstoot als je naar binnen moet. Dat probleem heb je bij een schuifdeur niet, aangezien die of in de muur of er vlak voor zit. Daardoor heb je meer ruimte om dingen kwijt te kunnen.

2 Je kan een kamer in tweeën splitsen

Het kan heel mooi zijn om één grote leefruimte te hebben waarbij keuken, eetkamer en woonkamer aan elkaar zitten maar het is natuurlijk ook een fijne optie om ze van elkaar af te kunnen scheiden. Een schuifdeur is namelijk nauwelijks zichtbaar als die open is maar als je het dicht doet creëer je een hele nieuw ruimte. Ook is het een stuk duurzamer, want als je in de woonkamer zit hoef je alleen daar te verwarmen en niet ook nog de eetkamer en de keuken. Dat kan enorm schelen in de kosten en is dus ook fijn voor de portemonnee.

3 Een schuifdeur is prettiger voor mensen die slecht ter been zijn

Iemand in een rolstoel of met een rollator moet bij het openen van een deur eerst naar de deur om bij de deurgreep te kunnen komen en moet dan weer terug om ruimte te maken voor de deur. Dit zorgt voor meer handelingen en is dus vermoeiender voor iemand die slecht ter been is. Een schuifdeur kan dit oplossen aangezien je dan geen ruimte hoeft te maken om de deur te kunnen openen. Je pakt de schuifdeurgreep en schuift de deur gewoon simpel opzij, dat scheelt enorm veel bewegingen en is dus prettig voor mensen in een rolstoel of met een rollator. Overigens kan je beide soorten deurgrepen bestellen bij deurgrepenwinkel.nl .

4 Met een schuifdeur heb je meer creatieve vrijheid dan bij een gewone deur

Bij een deur staan de afmetingen vast en je kan dus alleen variëren in de materiaalkeuze. Bij een schuifdeur is dat niet zo aangezien je ook kan variëren in de grote en in de vorm. Een schuifdeur hoeft namelijk niet totaal recht te zijn, als de ruimte maar afgesloten kan worden is de vorm niet van groot belang. Daardoor heb je veel meer creatieve vrijheid bij een schuifdeur dan bij een gewone deur.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.