Aanhanger oprijplaten

Aanhanger oprijplaten

Voor het vervoeren van een auto of ander voertuig, moet deze eerst op jouw aanhanger terecht komen. Om dit mogelijk te maken zijn oprijplaten ontworpen. Je hebt ook oprijplaten van verschillende materialen, zoals stalen, kunststof of aluminium oprijplaten. De lengte van jouw aluminium oprijplaten zijn ook cruciaal, als deze te kort zijn dan kan de oprijhoek te hoog zijn en jouw auto dus niet op de aanhanger komen. Met de berekening, oprijhoogte (cm) / maximale hellingshoek x 100, bereken je de lengte van de aluminium oprijplaten.

Kunststof, stalen of aluminium oprijplaten

Een oprijplaat kan je van verschillende materialen aanschaffen, deze hebben ook andere voor- en nadelen. Zo zijn aluminium oprijplaten makkelijk te tillen omdat deze redelijk licht zijn. De aluminium oprijplaten roesten niet dus hierbij hoef je je geen zorgen te maken om de duurzaamheid. Ook hebben sommige oprijplaten handvaten gemonteerd, dit maakt het sjouwen met de oprijplaat eenvoudiger. 

De stalen oprijplaten zijn het zwaarst maar ook het sterkst. Deze zijn dus erg geschikt voor zwaardere voertuigen, maar er is een mogelijkheid dat stalen oprijplaten roesten, iets wat niet gebeurt bij aluminium oprijplaten. Er is wel de optie om roestvrijstalen of gegalvaniseerde oprijplaten te kopen, deze moet je wel goed blijven opbergen.

Een oprijplaat van kunststof is ook redelijk licht, net als de aluminium oprijplaten. Verder is dit ook de goedkoopste optie, maar lever je misschien wel wat kwaliteit in. Bij goed gebruik gaan ze wel jaren mee en zijn ze erg duurzaam. Natuurlijk is het leuk om de goedkoopste optie te kiezen, maar als jij echt vaak zware lading wilt vervoeren, zijn de stalen oprijplaten echt het beste. Deze hebben gewoon het hoogste laadvermogen en zijn het sterkst. 

Vaak hebben aanhangers een geïntegreerde schacht voor oprijplaten!

Aluminium oprijplaten vormen

Vaak weten mensen niet dat er ook andere vormen oprijplaten bestaan. De opties zijn namelijk: rechte aluminium oprijplaten, opklapbare aluminium oprijplaten of zelfs gebogen aluminium oprijplaten. De opklapbare aluminium oprijplaten helpen bij het opbergen in de schuur of bij het tillen, dit komt omdat het in de hoogte/lengte beperkt wordt. Deze aluminium oprijplaten zouden dus makkelijker ergens in de hoek gezet kunnen worden. 

De keuze tot gebogen oprijplaten wordt bepaald door het soort lading. Als dit lage machines zijn, wil je dat er geen zogeheten ‘diepe hoek’ ontstaat tussen het hoogste punt van de oprijplaten en de laadklep van de trailer. Hierbij helpt de gebogen vorm enorm. Kies ook nooit oprijplaten die te klein of te kort zijn voor de aanhanger, dan zullen deze namelijk niet goed aansluiten op de aanhanger zelf. Ook zou je nog kunnen kiezen voor oprijplaten met antislip, zo kan je niet zomaar van jouw oprijplaat afglijden en heb je meer grip.

Aanhangwagendirect oprijplaten

Ben jij eruit welke oprijplaten geschikt zijn voor jouw doeleinden? Ga dan snel naar Aanhangwagendirect, zij zijn de specialist in aanhanger onderdelen. Aanhangwagendirect heeft een breed aanbod aan aluminium oprijplaten en andere aanhanger onderdelen voor een scherpe prijs. Voor eventuele vragen zou je ook terecht kunnen bij de klantenservice van Aanhangwagendirect.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.