Alle kozijn opties op een rijtje

Alle kozijn opties op een rijtje

Wanneer je kozijnen versleten zijn of je begint aan een renovatieproject sta je voor de keuze: welke kozijnen ga je kiezen? Ga je voor houten of kunststof kozijnen? Of is er nog een andere goede optie? Er zijn een aantal populaire opties om te overwegen. We zetten ze graag even op een rijtje met een paar van de belangrijkste voor- en nadelen per soort.

Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn erg lang de standaard geweest. Een aantal voordelen van houten kozijnen zijn dat ze erg lang mee kunnen gaan, veel designmogelijkheden bieden en makkelijk aanpasbaar zijn. De nadelen van houten kozijnen zijn vooral dat ze veel onderhoud vergen. Ze moeten regelmatig behandeld en geverfd worden om de levensduur te waarborgen. Toch zou je dit als een voordeel kunnen zien, omdat de stijl van je kozijnen hierdoor aanpasbaar is. Als je na een paar jaar met witte kozijnen toch liever donkere kozijnen hebt kun je deze gemakkelijk laten schilderen. Een ander groot nadeel is de isolatie. Houten kozijnen isoleren niet slecht, maar er zijn opties die beter isoleren.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn misschien wel de populairste optie tegenwoordig. Dit komt vooral door de isolerende eigenschappen van dit materiaal. De binnenkant van kunststof kozijnen bevatten verschillende kamers die stilstaande lucht bevatten, waardoor deze kozijnen zo enorm goed kunnen isoleren. Een ander groot voordeel is dat ze geen onderhoud kosten. Wat veel mensen als een nadeel van dit soort kozijnen zien is het gebrek aan designmogelijkheden, maar dat klopt eigenlijk niet. Een kunststof kozijn is niet veranderlijk zoals dat van hout, maar kan wel in een hoop vormen en kleuren gemaakt worden.

Aluminium kozijnen

De laatste optie die we vandaag willen benoemen is aluminium. Aluminium kozijnen worden vaak gezien als minder isolerend dan kunststof kozijnen, maar dat hoeft niet waar te zijn. Dezelfde techniek met kamers met stilstaande lucht in het kozijn kan toegepast worden in aluminium kozijnen waardoor deze net zo isolerend kunnen zijn als kunststof kozijnen. Daarnaast bieden ook deze kozijnen voldoende design opties en hebben deze ook geen onderhoud nodig.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.