Alles wat je moet weten over nieuwbouw woningen in Spanje: van opties tot uitbreidingen

Alles wat je moet weten over nieuwbouw woningen in Spanje: van opties tot uitbreidingen

Wanneer je droomt over een tweede huis in het buitenland, is de kans groot dat je Spanje als bestemming hebt uitgekozen. Niet vreemd, want het land heeft veel te bieden. Zon, zee, strand en een heerlijke mediterrane keuken. Daarnaast is het kopen van een huis in Spanje nog steeds relatief voordelig. Wat je wel moet weten, is dat je bij een nieuwbouwwoning in Spanje niet alles inclusief krijgt. In dit blog lees je alles over de opties en uitbreidingen bij het kopen van een nieuwbouwwoning in Spanje.

Keuze uit de afwerking

Een belangrijk voordeel van nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw is dat je nieuwbouw woningen in Spanje vaak kunt afwerken naar je eigen smaak. In dit geval zal je bijvoorbeeld kunnen kiezen tussen verschillende materialen, maar ook andere belangrijke zaken zoals het wél of niet toevoegen van een garage of dakterras behoort vaak tot de mogelijkheden. Op deze manier wordt het dan ook mogelijk om je nieuwbouw woning tot in de puntjes naar eigen wens samen te stellen.

Direct wonen

Oké, wij begrijpen natuurlijk ook dat een nieuwbouw woning gebouwd moet worden, waardoor je hier soms op zal moeten wachten. Maar op het moment dat de woning daadwerkelijk compleet is zal je hier meteen in kunnen trekken. Het is in dit geval dan ook nog enkel een kwestie van hier meubels erin plaatsen en vervolgens kan je hierin wonen. Ideaal toch?

 Garantie

Nog een belangrijk voordeel bij nieuwbouw woningen waar je simpelweg niet op kunt rekenen in het geval van bestaande bouw is: garantie. Op iedere nieuwbouw woning geldt namelijk een garantietermijn van 10 jaar en mocht er in deze periode dan ook iets defect raken aan de woning wordt dit kosteloos gerepareerd. Zoals je je wel kunt voorstellen is dit bij bestaande bouw absoluut niet het geval en zal je in dit geval dus zelf op moeten draaien voor de kosten.  

Keuze waar je gaat wonen


Doordat er in Spanje een vrij groot aanbod is aan nieuwbouw woningen kan je zelf bepalen waar je wenst te wonen. Of dit nu nieuwbouw woningen in Moraira zijn of bijvoorbeeld in Málaga, de keuze is reuze, waardoor de kans groter is dat jij een woning zal kunnen vinden op een locatie die je volledig aanspreekt.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.