Bouw een eigen thuis SPA

Bouw een eigen thuis SPA

Heb jij ook na de Corona restricties ook vrije tijd over? Dan is het een goed idee om het in – & om het huis nog comfortabeler te maken. Het is tijdens de lockdown niet mogelijk om een dagje naar een saunacomplex te gaan. Haal de ontspanning in huis door het bouwen van een sauna aan huis. Je kunt je vrije tijd goed besteden door zelf een SPA te bouwen aan huis. Het is leuk om met je nieuwe project bezig te zijn en als het klaar is kun je heerlijk genieten van aromatische geuren en heerlijke saunasessies. Goed voor lichaam, geest én je relatie! Lees hieronder alles wat je moet weten als je een sauna aan huis gaat bouwen.

Hoe bereid ik me voor?

Als je jouw droom gaat realiseren is het belangrijk om goed te werk te gaan. Je wilt immers jarenlang genieten van de sauna die je zelf hebt gebouwd:

  1. Meten is weten – Het is belangrijk dat je de ruimte zo goed mogelijk benut. Als je een buitensauna maakt heb je meer vrijheid in afmetingen. Als je een binnensauna gaat bouwen is de hoogte vaak beperkter.
  2. Kies de juiste houtsoort – Niet alle houtsoorten lenen zich voor het bouwen van een sauna. Het hout dient goed bestand te zijn tegen de warme & vochtige omstandigheden van de sauna. Voor de sauna zelf dien je te kiezen voor grenen-, alder- of cederhout. De banken kunnen wel van een ander houtsoort zijn. Hier kun je abachi of aspen voor kiezen.
  3. Isoleer je sauna goed – Het is essentieel om je sauna goed te isoleren met glaswol, rotswol en kurk. Het is belangrijk om een dampscherm aan de binnenkant van de sauna te plaatsen zodat er geen vocht aan de isolatie komt.
  4. Zorg voor een goede ventilatie – Het ventileren van je sauna zorgt ervoor dat er zuurstof in de ruimte binnenkomt. Dat is minstens zo belangrijk als de isolatie.

Met bovenstaande tips ben jij goed voorbereid voordat je je sauna gaat bouwen.

Dit mag niet ontbreken

Als de sauna eenmaal staat wil je natuurlijk optimaal genieten. Zorg dat je – ook in een sauna aan huis – alles bij de hand hebt. Een badjas van badjas.nl, een handdoek, slippers en een waterfles zorgen ervoor dat jouw saunamomentje compleet is. Relaxen maar!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.