Damwandplaten monteer je eenvoudig zelf

Damwandplaten monteer je eenvoudig zelf

Ben jij op zoek naar de ideale manier om je dakconstructie te bekleden? Een damwandplaat is voor jou dé oplossing. In dit artikel lees je waarom jij zou moeten kiezen voor damwandplaten en hoe je deze het beste kunt monteren, want zelf monteren is zeer eenvoudig met deze platen.

Het verschil met dakpanplaten 

Damwandplaten. Heb je er wel eens van gehoord? Damwandplaten zijn stalen geprofileerde platen die je eenvoudig op de dakconstructie kunt schroeven. De platen zijn geschikt voor allerlei soorten daken en ze zijn veel lichter dan de reguliere dakpannen. Al lijken ze wel op de echte dakpannen. Damwandplaten verschillen ook weinig van dakpanplaten, alleen liggen damwandplaten net omgekeerd. Bij dakpanplaten ligt het profiel aan de bovenkant en bij damwandplaten aan de onderzijde. Dit zorgt ervoor dat er geen water binnenkomt en om deze reden zijn damwandplaten dan ook voor 100 procent waterdicht. 


Monteren doe je zeer eenvoudig 

Een groot voordeel van deze platen is dat je ze heel eenvoudig zelf kunt monteren. Hierbij zijn er echter wel wat punten waar je goed op moet letten wanneer je zelf damwandplaten monteert. Een eerste punt is dat je onderfolie dient te plaatsen. Onderfolie zorgt ervoor dat er geen vocht binnenkomt, want condensvorming wordt hiermee tegengegaan. Het is belangrijk dat de eerste plaat volledig waterpas wordt neergelegd. Wanneer dit niet wordt gedaan, kan de rest helemaal mis gaan. Let daar dus goed op bij het plaatsen van de platen. Tot slot dienen de platen goed vastgeschroefd te worden.


Diverse kleuren en maten 

De platen zijn niet alleen waterdicht, lichtgewicht en eenvoudig te monteren, ze zijn ook nog eens zeer voordelig, gaan lang mee en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Handelsonderneming van Viegen is een bedrijf dat zich specialiseert in bouwmaterialen en zij bieden een mooi assortiment aan damwandplaten. Doordat de platen in diverse maten en kleuren verkrijgbaar zijn, is er voor ieder wat wils en kun je het dak zo aantrekkelijk mogelijk maken als je zelf wilt. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.