De beste manieren om je huis te verduurzamen

De beste manieren om je huis te verduurzamen

Door je huis te verduurzamen kan je je CO2 uitstoot flink omlaag brengen en een hoop geld besparen. Het verminderen van onze CO2 uitstoot is erg belangrijk willen wij de aarde bewoonbaar houden. Geld besparen is natuurlijk altijd fijn.

Zonnepanelen

Als je je afvraagt of je zonnepanelen nodig hebt, moet je eerst kijken hoeveel stroom je nodig hebt. Wanneer je weet hoeveel stroom je huishouden gebruikt, kan je gemakkelijk  berekenen hoeveel panelen je nodig hebt. Het is dan nog wel de vraag of je deze kan plaatsen, dit hangt af van het oppervlakte van je dak en de ligging van je huis. Het is dus verstandig om hiervoor advies te vragen bij een expert. De aanschaf en installatie van zonnepanelen kost gemiddeld 4600 euro en bespaard gemiddeld 460 euro per jaar.

Warmtepomp

Met een luchtwarmtepomp gebruik je de buitenlucht om je huis en je water te verwarmen, dit is een zeer efficiënte manier. Op dit moment kan je een luchtwarmtepomp het best combineren met een cv ketel, dit is relatief goedkoop omdat je dan niet alle radiatoren hoeft aan te passen. Je gebruikt door de luchtwarmtepomp veel minder gas en je CO2 uitstoot daalt gemiddeld met zo’n 35 procent. Je cv ketel dient alleen nog als back up voor wanneer het echt koud wordt. Wanneer je huis al volledig van gas af is, kan je ook kiezen voor een volledig elektrische luchtwarmtepomp. Hiermee verminder je je CO2 uitstoot gemiddeld met 60 procent. Het aanschaffen en installeren van een warmtepomp kost gemiddeld 4000 euro en het bespaard je gemiddeld 190 euro per jaar.

Zonneboiler

Een zonneboiler werkt heel eenvoudig, water wordt verwarmd in een slang en wordt daarna opgeslagen. De besparing is beperkt maar de investering gelukkig ook. Je hebt echter wel genoeg ruimte nodig voor het opslagvat, dit is enkele vierkante meters.  De aanschaf en installatie van een zonneboiler is ongeveer 2000 euro en je bespaard gemiddeld 80 euro per jaar.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.