Een vaste trap naar zolder maken met behulp van een bouwpakkettrap

Een vaste trap naar zolder maken met behulp van een bouwpakkettrap

Stel je wilt je zolder gebruiken voor opslag, dan is een vlizotrap een prima idee. Echter, als je je zolder wilt gebruiken als hobbykamer of slaapkamer dan is een vaste trap hoogstwaarschijnlijk fijner. Je kunt een vaste bouwpakkettrap aanschaffen maar waar moet je op letten en wat is er eigenlijk allemaal mogelijk? Wij helpen je door het hieronder even op een rijtje te zetten.

Verschillende situaties

Iedere woningindeling is anders wat ertoe leidt dat elke situatie voor een trap ook anders is. Is het misschien zo dat je nog bezig bent met het bouwen van je huis? Of, wellicht ga je de trap verplaatsen omdat je vaak naar boven moet kunnen lopen of wil je dat jouw kinderen veilig naar boven moeten kunnen? Al deze redenen hebben een invloed op welke trap het beste aansluit bij jouw wensen. Natuurlijk is er een optie om een maatwerk trap te laten maken maar door de zoldertrappen van Houtcompleet.nl zijn er ook goedkopere mogelijkheden. Die zoldertrappen bestaan namelijk uit een bouwpakket die je makkelijk zelf in elkaar kan zetten met de montagehandleiding.

Wat is belangrijk bij het kiezen van de trap?

Voordat je gaat kijken naar een trap is het een goed idee om wat maten bij de hand te hebben. Dit maakt het namelijk een stuk makkelijker. De onderstaande maten kunnen goed van pas komen.

  1. De hoogte van vloer tot vloer
  2. De lengte en de breedte van het trappengat
  3. Hoeveel ruimte is er op de grond om je trap te plaatsten, dit wordt ook wel de uitval genoemd.

Als je alles opgemeten hebt ben je er helemaal klaar voor om bij Houtcompleet.nl een trap uit te gaan zoeken.

Verschillende opties

De maten en de indeling van je huis hebben natuurlijk invloed op de mogelijkheden die je hebt. Bij een klein trappengat is een molenaarstrap of een steektrap een goede optie. Als je een groot trappengat hebt maar bijvoorbeeld wat minder ruimte op de benedenverdieping? Dan kun je kijken voor een wenteltrap. Stel je hebt nog helemaal geen trapgat en geen beperkingen in de ruimte die je beneden hebt? Dan is er een heel groot assortiment waar je uit kan kiezen. Een aantal opties zijn bijvoorbeeld een rechte trap, een wenteltrap of een kwartslagtrap. In elke situatie is er ruimte om een passende trap te vinden.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.