Gashaard: wat zijn de belangrijkste voordelen?

Gashaard: wat zijn de belangrijkste voordelen?

Het gemak van stookgas en de voordelen van een efficiënt verwarmingssysteem: dit zijn de voordelen waarvan je kunt profiteren door te kiezen voor een gashaard, een oplossing waarmee je de warmte in jouw huis kunt optimaliseren en tegelijkertijd aanzienlijke besparingen kunt realiseren.

Vanuit esthetisch oogpunt is de veelzijdigheid ervan de belangrijkste attractie, aangezien zij in staat is in elke context een zeer suggestieve sfeer te scheppen en zich met klassieke en meer moderne meubelen te integreren.

Waarom kiezen voor een gashaard

De eenvoud van de installatie is een van de redenen waarom het de moeite loont het gebruik van een gashaard te overwegen: hij kan namelijk op een veel eenvoudiger manier worden gemonteerd dan de procedure die vereist zou zijn voor de installatie van een houtgestookte haard.

De reden ligt voor de hand: in bijna alle situaties is de schoorsteen klein en kan de behoefte aan luchttoevoer worden opgevangen door een coaxiale buis te gebruiken.

De voordelen van gassystemen

In de praktijk kunnen degenen die kiezen voor een gashaard in huis, profiteren van alle voordelen, zowel praktische als andere, die voortvloeien uit de aanwezigheid van een gemeenschappelijke gasinstallatie.

Dit betekent onder meer dat de verbranding tendens met de grootste precisie kan worden geregeld en onder controle gehouden, en hetzelfde kan worden gezegd van de hoeveelheid warmte die wordt opgewekt, die naar eigen goeddunken kan worden gemoduleerd.

Bovendien, als het nodig is om het brandstofverbruik te controleren, kan dit vrij snel gebeuren, omdat de thermostaat regeling wordt gekenmerkt door automatische aanpassing.

Reiniging en onderhoud van een gashaard

Wanneer je beslist welke haard je koopt, is een van de factoren waarop je jouw beoordeling moet baseren zeker hoe gemakkelijk hij is schoon te maken en, meer in het algemeen, te onderhouden. In dit opzicht blijken gas modellen zeer voordelig te zijn, aangezien zij geen as produceren. Bijgevolg is de geproduceerde hoeveelheid vuil zeer beperkt.

Met een dergelijk model hoeft je geen brandstof in een tank op te slaan en hoeft je zich geen zorgen te maken over houtafval dat eventueel kan worden verstrooid. Met een gashaard in huis haalt je al het comfort in huis dat je wenst, niet in het minst omdat je geen hout hoeft te halen of te kappen.

Het schoonmaken van de gashaard is eenvoudig en het vereiste onderhoud is echt gering: dit alles dankzij de schone verbranding. De interne delen van de schoorsteen worden ook zelden vuil, met sporadische vervuiling die zonder veel moeite kan worden verwijderd.

Gesloten en open gashaarden

De bovengenoemde voordelen gelden voor gashaarden met gesloten en open verbrandingskamer.

Het eerste model heeft een gesloten kamer en maakt van de doeltreffendheid zijn sterkste punt; zij zijn ook zeer veelzijdig in die zin dat zij, naar gelang van de behoeften, kunnen worden gebruikt voor het verwarmen van één enkele ruimte of voor het verspreiden van warmte in verscheidene ruimtes tegelijk.

Vergeet echter niet dat je een schoorsteen nodig hebt om de door de verbranding ontstane rookgassen af te voeren.

Open haarden met gas zijn in alle opzichten in staat jouw woonkamer te verfraaien of elk ander deel van het huis waarin ze staan op te waarderen.

Het gemak van een gashaard in huis

Indien een huis verwarmingssysteem is gepland, kan een gashaard worden gebruikt om sanitair warm water te produceren.

De geavanceerde technologie die kenmerkend is voor de modellen van de laatste generatie garandeert bijzonder hoge veiligheidsnormen: kortom, noch mens noch milieu lopen enig gevaar dankzij de werking van controlesystemen die in staat zijn eventuele gaslekken tijdig op te sporen.

In geval van gaslekkage wordt de werking van de schoorsteen namelijk automatisch geblokkeerd, waardoor elk gevaar of gevolg wordt geneutraliseerd.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.