Geschuimd Polystyreen zorgt voor gewichtsbesparing

Geschuimd Polystyreen zorgt voor gewichtsbesparing

Polystyreen komt als plaat voor in zowel een massieve als een geschuimde vorm. Massieve Polystyreen plaat wordt veel gebruikt binnen het reclamesegment. De belangrijkste redenen hiervoor zijn het interessante prijsniveau en de grote beschikbaarheid in maatvoeringen, diktes, kleuren en oppervlakte variëteiten. De geschuimde Polystyreen uitvoeringen worden veelal toegepast door bouwbedrijven.

Kenmerkend voor een geschuimde Polystyreen plaat is de geschuimde kern die van twee dichte toplagen is voorzien. Door de schuimkern hebben deze platen een beduidend lager gewicht dan massieve kunststof platen. Constructies kunnen hierdoor lichter worden uitgevoerd en de handling van de platen gaat een stuk eenvoudiger. Vooral bouw gerelateerde bedrijven weten deze voordelen te waarderen en zo worden geschuimde Polystyreen platen bijvoorbeeld toegepast door standbouw- en winkelinrichting bedrijven. Geschuimde Polystyreen platen zijn te verkrijgen in de uitvoeringen Vikufoam Easyprint en Vikufoam XPS zelfklevend. Op vinkkunststoffen.nl is uitgebreide informatie over deze producten te vinden. Hieronder alvast een korte toelichting.

Vikufoam Easyprint

Bij Vikufoam Easyprint platen is de geschuimde kern voorzien van twee PP toplagen. De plaat kan door middel van het aanbrengen van V-naden scharnierbaar gemaakt worden. Hierdoor kan de plaat gevouwen worden tot een vorm, zoals een bak of kubus. Deze geschuimde kunststof platen zijn erg licht, hebben een hoge stijfheid in relatie tot het lichte gewicht en zijn prima bedrukbaar middels digital print en zeefdruk. Vikufoam Easyprint platen zijn verkrijgbaar in de uitvoeringen ‘beide zijden wit’ en ‘beide zijden zwart’. Vanwege de geschuimde kern zijn de zijkanten van de platen geschuimd en deze zijn af te werken met zelfklevende kantprofielen die leverbaar zijn in diverse kleuren. Naast Vikufoam Easyprint is ook de uitvoering Vikufoam SF leverbaar. Deze versie is voorzien van een PVC toplaag en is daardoor niet scharnierbaar.

De zelfklevende Vikufoam XPS plaat

Om zelf sandwichplaten te kunnen samenstellen, is de Vikufoam XPS zelfklevende schuimplaat ontwikkeld. De Vikufoam XPS zelfklevende plaat dient dan als kern waarop bijvoorbeeld HPL plaat als toplaag kan worden bevestigd. Het formaat en de dikte van deze zelfklevende plaat bedraagt 3000 x 1500 x 20 mm.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.