Grote klus in zicht? Deze machines kun je huren!

Grote klus in zicht? Deze machines kun je huren!

Heb je net een klushuis hebt gekocht en staat te popelen om aan de slag te gaan? Of wil je een groot project uitvoeren zoals het bouwen van een zwembad, veranda of dakkapel? Sommige klussen zijn een stuk eenvoudiger, veiliger én sneller met hulp van machines. Waar je een boormachine, zaag en schuurmachine wel vaker zult gebruiken, zijn er ook apparaten die je een enkele keer nodig hebt. Aanschaffen is dan natuurlijk een beetje overdreven, deze machines kun je ook gemakkelijk huren!

Ga de hoogte in met een goederenlift

Wanneer je veel materialen, apparatuur of andere zware objecten naar boven moet sjouwen, is een goederenlift geen overbodige luxe. Zeker met grote objecten (die vaak niet eens door het trappengat passen) is het gebruik van een goederenlift een opluchting. Je bespaart veel tijd, het is een stuk veiliger dan alles met de hand sjouwen én je kunt grotere hoeveelheden of gewichten met gemak naar boven vervoeren. Je kunt in dit geval het best een goederenlift huren want de kans is klein dat je deze wekelijks nodig zal hebben. 

Ladders en steigers

Voor het afwerken van klussen in de hoogte is een ladder of steiger onmisbaar. Veel huishoudens hebben wel een ladder in de schuur of berging staan, maar deze zijn lang niet altijd hoog genoeg. En als meerdere uren in de hoogte moet werken, is een steiger wellicht efficiënter en comfortabeler om op te werken. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van je huis, repareren van het dak of afwerken van je kozijnen op de eerste of tweede verdieping. Ladders en steigers kun je simpelweg huren: dat scheelt een hoop ruimte in je berging!

Behangen of schilderen?

Zelfs voor de ‘normalere’ schilder- en behangklussen is er gereedschap te huur. Zo hoef je je mooie eettafel niet op te offeren of eigen behangtafel aan te schaffen: je kunt er een huren! Ben je juist met de kwast aan de gang gegaan of heb je een muur strak gestuct? Dan is het huren van een bouwdroger een aanrader om het droogproces te versnellen. 

Krachtige reiniging nodig?

Als het tijd is voor de jaarlijkse reiniging van je tuintegels en je geen hogedrukreiniger in huis hebt (of van de buurman kunt lenen), kun je er gemakkelijk een huren. Maar ook voor het grondig schoonmaken van tapijt of vloerkleden kun je de benodigde middelen lenen. Een tapijtreiniger bijvoorbeeld! Ook zijn er allerlei middelen verkrijgbaar om een stoffen bank weer als nieuw te maken of om je bed een opfrisbeurt te geven.

Voor alle klussen die je niet wekelijks op je to-do lijst hebt staan, is het soms zonde van je opbergruimte om alle nodige machines aan te schaffen. Bedenk daarom altijd eerst of het niet handiger, goedkoper en/of beter is om je materialen te huren. Zo kun jij elk project starten met de beste gereedschappen!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.