Grote projecten gedaan maar de klant betaald niet?

Grote projecten gedaan maar de klant betaald niet?

Heb je grote projecten voor een klant afgemaakt, maar betaald de klant vervolgens niet? Dit gebeurt helaas heel wat vaker dan dat je zou denken. Veel bedrijven hebben hier last van en vragen daarom ook vaak al van tevoren een aanbetaling om een klein beetje de zekerheid te hebben dat ze betaald zullen krijgen. Wanneer ze achteraf echt niet willen of kunnen betalen, is het tijd om een stap verder te gaan: een deurwaarder inschakelen. Deze mensen houden zich bezig met juridische, commerciële en financiële aspecten welke bij de schuldenaar en schuldeiser spelen.

Incasso niet verwerkt

Vaak werken bedrijven met de incasso vorm. Als zij een opdracht af hebben zullen zij dan een incasso indienen bij de partij waar zij de opdracht hebben gedaan. Wanneer deze partij vervolgens geen geld op de rekening heeft staan, zal het bedrag niet geïncasseerd worden en krijg jij dus niet betaald. Dit kan grote gevolgen hebben voor jouw bedrijf, zeker wanneer het gaat om een groot bedrag. Eerst heb je dan natuurlijk nog de optie om met de betrokken partij in gesprek te gaan over waarom zij niet betaald hebben. Wanneer ze dan nog steeds niet willen of kunnen betalen is het tijd om een deurwaarder te gaan inschakelen. De deurwaarder kan namelijk juridisch gezien meer dan een normaal bedrijf. Zo kan hij beslag gaan leggen op bepaalden spullen of delen van het bedrijf dat jouw bedrijf geld schuldig is. Dit mag jij als bedrijf namelijk niet zomaar doen, maar voor deurwaarders is het wettelijk bepaald dat zij dit soort handelingen mogen verrichten.

Wat mag een deurwaarder allemaal?

Een deurwaarder heeft ook regels waar hij zich aan moet houden en mag bijvoorbeeld niet zomaar overal beslag op leggen. Eerst moet hij toestemming van de rechter krijgen om beslag op spullen te mogen leggen. Hierbij zal er eerst een vonnis uitgesproken worden waarin gezegd wordt dat de schuldenaar moet betalen. Doet hij dit niet, dan krijgt de deurwaarder toestemming om beslag te leggen op de spullen van de schuldenaar. Dit mogen geen noodzakelijke dingen zijn om te leven, zoals bijvoorbeeld een bed of eten.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.