Het gebruik van metaal voor de bouw

Het gebruik van metaal voor de bouw

Voor de bouw worden vaak metaal profielen gebruikt. Bij de bouwtechniek wordt niet alleen metaal gebruikt, maar ook minerale wol en gips die recyclebaar zijn. Metaal wordt meestal gebruikt voor buiten- en binnenmuren. Staal en metaal met hoge weerstand zijn gemaakt voor structurele profielen. Dit materiaal is bedekt met een gegalvaniseerde coating. De functie van dit galvanisatieproces is het voorkomen van corrosie. De wetenschappers hebben het op de grond gelegde staal getest. Het resultaat is dat de weerstand 100 jaar kan duren, zelfs als deze niet is afgedekt met plastic folie. Met deze duurzaamheid is metaal geschikt voor muren, daken, verbouwingen, industriebouw en bijgebouwen. 

Verscheidenheid aan metalen vormen 

Wanneer u een metaalwinkel bezoekt, zult u merken dat er verschillende structurele metalen vormen zijn. De structurele vormen omvatten staven, platen, balken, folie en andere. Afhankelijk van de functie zijn er ook metalen constructies in verschillende vormen. U vindt bijvoorbeeld metalen L-profielen, vierkant en rechthoekig buisprofielen, ronde profielen, kanaalprofielen, zeshoekige en achthoekige profielen en vele andere vormen. Elke vorm heeft een andere functie in de constructie. Deze metalen vormen worden meestal gebruikt voor architectuur en bouwconstructies, meubels en zwaar materieel. 

Hoe ontwerp je de metalen vormen? 

Metalen vormen worden gemaakt door verschillende processen. Deze processen kunnen in een aantal categorieën worden ingedeeld. De eerste is het gietproces. Het gesmolten metaal wordt in een mal gegoten. Het tweede proces is samenvoegen en monteren. Dit proces omvat solderen, lassen, bevestigen en hardsolderen. Het volgende proces wordt vervorming genoemd. Dit proces omvat rolvormen, metaal vormen en smeden. Om de precieze vorm te maken, is het nodig om het extra materiaal te verwijderen. Het laatste proces is de afwerking waarbij de ingenieur de oppervlakteafwerking voltooit. Het metaal wordt beschermd tegen roest door polijsten, verzinken, oliën, schilderen en andere coating processen. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.