Het verschil tussen aluminium- en pvc-ramen

Het verschil tussen aluminium- en pvc-ramen

Steeds meer mensen kiezen voor pvc of aluminium ramen. Ze worden steeds populairder en winnen que populariteit duidelijk van de klassieke houten ramen. Dat is niet zonder reden, want zowel de aluminium als pvc ramen zijn kleur- en slijtvaste materialen die nagenoeg geen onderhoud nodig hebben. Wat zijn dan nog de verschillen tussen pvc en aluminium ramen. Kan je beter voor pvc of aluminium kiezen. In dit artikel vertellen wij wat de voordelen zijn van beide soorten ramen.

Wat maakt het onderscheid tussen pvc en aluminium ramen

Voor pvc en aluminium ramen bestaan er verschillende soorten afwerking. Allebei de materialen hebben hun eigen kenmerken met hun eigen voordelen. Aluminium is bijvoorbeeld roestvast, erg sterk en bovendien ook nog licht. Je kan hierdoor hele mooie constructies maken en de raamprofielen kunnen ook nog eens slank worden uitgevoerd. Ramen van pvc isoleren juist weer beter. Ze isoleren zowel thermisch als akoestisch wat inhoudt dat warmte, koude en geluid je huis uitblijft. Ramen gemaakt van pvc zijn daarnaast ook nog beschikbaar in allerlei verschillende kleuren. Er zijn zelfs ramen die een hout look-a-like van pvc zijn. Ideaal als je toch een warme uitstraling wil met de voordelen van pvc!

Kijk goed welk materiaal goed bij jouw wensen past

Naast al deze praktische verschillen zijn pvc ramen ook goedkoper in de aanschaf. Het is natuurlijk ook een kwestie van smaak welke ramen je mooier vindt en welke soort materialen beter bij je huis passen. Weeg goed de voordelen per materiaal af tegen de nadelen zodat je een juiste keuze kan maken. Beide ramen hebben veel overeenkomsten. De verschillen tussen de ramen zit hem dan ook in de kleine details. Laat je daarom goed informeren als je een keuze wil maken voor een materiaal voor je raam. Je kan dan met de juiste informatie je keuze maken!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.