Hoe je zelf een raam kan vervangen

Hoe je zelf een raam kan vervangen

Zit er schimmel op je ramen en kozijnen en bladert de verf weer af? Is het hout splinterig of juist zacht als je het aanraakt? Dan zijn de ramen aan vervanging toe. In deze blog zal ik uitleggen hoe je dat kan doen. 

Ramen bestellen 

Hele handige klussers zullen nog wel eens zelf de ramen maken van hout, maar dit raad ik af. Dan zal je ze namelijk over een aantal jaar weer moeten vervangen. Hout wat ook voor een deel blootgesteld aan de buitenlucht zal uiteindelijk vergaan. Het is veel beter om ramen van PVC te bestellen. Deze worden niet beïnvloed door het weer en hebben daardoor bijna een oneindige levensduur. Hierdoor is het een hele duurzame investering in je huis, voor zowel je portemonnee als het milieu. Bestel je PVC ramen Brugge bij ‘D Hooge en je weet dat dit de laatste keer is dat je de ramen van het huis vervangt. 

Oude ramen slopen 

Voordat er nieuwe ramen in kunnen moeten de oude eruit gehaald worden. Snij langs de randen van het hout om het glas er wel heel uit te krijgen. Dit kan dan namelijk makkelijk hergebruikt worden. Voor het oude en verrotte hout hoef je niet voorzichtig te zijn. Hier mag je best de koevoet opzetten om het raam uit de muur te halen. Deze kan je na afloop gewoon naar de stort brengen. 

Monteren 

Nadat het oude raam volledig is verwijderd kan je eerst het bestelde raam in elkaar zetten. Als alle onderdelen goed bevestigd zijn kan je het raam in zijn geheel in de opening zetten. Met lijmklemmen kan je het raam goed vastzetten tegen de muur. Je kan dan op je gemak het werk afmaken zonder het raam de hele tijd op zijn plek te moeten houden. Het vastmaken aan de muur kan met bevestigingsplaatjes of lange schroeven. Als het raam vaststaat hoef je het alleen maar af te werken om te zorgen dat alles er net uitziet.  

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.