Hoe kan je het beste je huis isoleren?

Hoe kan je het beste je huis isoleren?

Het dak isoleren

Warmte stijgt omhoog, het is daarom ook van essentieel belang om je dak goed te isoleren. In de zomer staat de zon ook vol op je dak te schijnen, je houdt met goede isolatie je huis in de zomer dus ook beter koel. Wanneer je je huis beter wil isoleren kan je dus het best eerst naar je dak kijken. Ongeveer 80% van de daken zijn al geïsoleerd maar het is toch altijd de moeite waard om te kijken. Het volledig isoleren van een dak kost gemiddeld 4000 euro maar bespaard ook gemiddeld 550 euro per jaar. Je hebt het bedrag dus al snel terug verdient.

Muren isoleren

Als je dak geïsoleerd is kan je gaan kijken naar het op een na belangrijkste deel om te isoleren, je muren. Huizen hebben bijna altijd een muur met een binnen en buitendeel, daartussen zit ruimte voor isolatie. Het isoleren van muren is vrij gemakkelijk en veroorzaakt geen rotzooi. Het kost gemiddeld 800 euro en bespaard je gemiddeld 220 euro. Hiermee is het een van de goedkoopste en meest efficiënte manieren om je huis te isoleren.

Om te bepalen of dit voor jouw huis nuttig is moet je kijken naar de leeftijd van je huis. Huizen tussen 1920 en 1974 hebben meestal wel isolatie maar erg weinig. Hier kan je dus nog veel aan verbeteren. Tussen 1974 en 1992 zijn vaak ook nog wel verbeteringen te maken. Huizen na 1992 zijn vaak al goed geïsoleerd en hebben geen extra isolatie nodig. Voor de zekerheid zou ik het wel altijd even checken.

Dubbel glas isoleren

Het glas in je raamkozijnen is ook van groot belang bij het isoleren van je huis. Tegenwoordig is dubbel glas altijd de standaard maar de meeste woningen voor 1995 hebben nog oud dubbel glas of op sommige plekken zelfs enkel glas. Vooral met enkel glas verlies je erg veel warmte.

Modern dubbel glas ook wel HR++ genoemd heeft een metalen isolatielaag aan de binnenkant, hierdoor isoleert het veel beter dan oud dubbel glas. Je ramen vervangen voor HR++ glas kost gemiddeld 3100 euro en het bespaard je gemiddeld 250 euro per jaar. Het is dus zeker de moeite waard.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.