Hoe metalen profielen worden vervaardigd

Hoe metalen profielen worden vervaardigd

Metalen profielen ondergaan verschillende bewerkingen voordat ze voor verkoop worden vrijgegeven. Dus technisch gezien zijn de metalen profielen die je nu hebt niet de grondstof. Het is essentieel dat je weet welke processen metalen profielen ondergaan, zodat je weet hoe je ze eventueel kunt transformeren en gebruiken. Hoewel je de eindgebruiker bent, heb je het recht om te weten hoe het is vervaardigd door metaalbedrijven. Blijf lezen om meer informatie te krijgen over hoe metalen profielen worden geproduceerd.

Processen die metalen profielen ondergaan

Metaalshop.be biedt metalen profielen aan die grondige bewerkingen ondergaan. De eerste is kanten en buigen. Hier gaat het dunne en gevouwen plaatstaal door de kanten- en buigmachine. Hier kunnen verschillende vormen worden gemaakt, zoals L en U. De volgende omvat lassen. Lassen is het proces waarbij de platen worden verbonden via een lasnaad. De volgende is continu gieten. Het is het primaire vormproces, waarbij het vloeibare metaal in een beweegbare mal wordt gegoten. De circulerende waterstraal is verantwoordelijk voor het koelen van het metaal. Daarna is er extrusie. Extrusie is het proces waarbij het maken van geëxtrudeerde profielen plaatsvindt. Het is mogelijk door warmte en druk. Het materiaal wordt verwarmd en vervolgens onder zeer hoge druk door de matrijs geperst. Het laatste proces wordt gieten genoemd. Dit is een zeldzaam proces en wordt af en toe gebruikt. Die gietstaalsoorten zijn iets brozer dan die geëxtrudeerde profielen.

Vormen van bewerking

Metalen profielen worden veel gebruikt in de meeste bouwmechanica. Je kunt het uitgebreid machinaal bewerken en vervolgens in verschillende toepassingen gebruiken. Sommige van de bewerkingsprocessen omvatten boren, tappen en frezen. Ook wordt er gezaagd en vervolgens op de gewenste lengte gezaagd. Als laatste kun je metaal profielen lassen. Van alle genoemde processen blijft het buigen het meest uitdagende onderdeel. Alles wat geen eenvoudige ronde buis is, is erg moeilijk te buigen. Daarom zijn buigmachines vereist en aanbevolen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.