Hoe verf ik mijn muur?

Hoe verf ik mijn muur?

De muren in huis zorgen er niet alleen voor dat je huis overeind blijft staan, maar kunnen ook voor een groot deel de sfeer bepalen. Het oppervlak en de kleur van de muren brengen een bepaalde uitstraling met zich mee. De muren verven zorgt ervoor dat jij de sfeer en uitstraling helemaal zelf kunt bepalen! Hoe kun je dit het beste aanpakken? Volg de stappen van Flexa voor een frisse, nieuwe look!

Muren reinigen

Wanneer je de muren van een kamer gaat verven is het belangrijk dat je er eerst voor zorgt dat je genoeg ruimte hebt. Haal dus eerst zoveel mogelijk spullen uit de kamer. Als er nog meubels in de kamer blijven staan kan je deze het beste afdekken met een zeil. Als alles uit de kamer is of afgedekt is kan je beginnen met het afplakken van de randen. Wanneer alle randjes zijn afgeplakt kan je verder naar de volgende stap. Die volgende stap is het ontvetten van de muur, hierdoor hecht de verg beter aan de muur.

Voorstrijk aanbrengen

Wanneer de muur helemaal schoon is kan je beginnen met het aanbrengen van voorstrijk. Voorstrijk bevordert de hechting en de dekking van de afwerking laag. Voorstrijk verminderd ook de zuiging van de muur hierdoor heb je bij het verven minder verf nodig.

Muren schilderen

Wanneer de muren schoon zijn en de voorstrijk is aangebracht kan je beginnen met het aanbrengen van de muurverf. Wanneer je de muurverf gaat aanbrengen kan je het beste beginnen aan de hoeken en randen en vervolgens naar binnen werken. De hoeken en randen kun je het best verven met een acrylkwast. De rest doe je met een verfroller. Dit doe je van links naar rechts en je haalt de verfroller ongeveer 2 tot 3 keer over dezelfde baan heen. Wanneer je klaar bent laat je de verf drogen en dan verf je de muur nog 1 of 2 keer.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.