Je eigen tuin trampoline veilig opbouwen doe je zo

Je eigen tuin trampoline veilig opbouwen doe je zo

Met alleen een trampoline kopen ben je er helaas nog niet. Een trampoline moet vrijwel altijd zelf geplaatst en gemonteerd worden voordat je er lekker op kunt gaan springen. Hoe groter de trampoline, hoe meer onderdelen. In deze blog geven we je handige tips en een algemene how-to over hoe je een trampoline het beste kunt opzetten.

Kies je voor een opbouw trampoline of een ingraaf trampoline?

In feite zijn er twee verschillende type trampolines op de markt. Er zijn trampolines die je moet ingraven. Deze trampolines hebben geen eigen poten. En je hebt trampolines met een compleet frame op poten. Deze trampolines kun je zowel ingraven als op de grond plaatsen. Het verschil zit vaak in de vorm. Over het algemeen worden grote rechthoekige trampolines vaak ingegraven waarbij grote ronde trampolines veelal een eigen poten systeem hebben. Wil jij een trampoline met poten alsnog ingraven? Plaats dat grote tegels met rubbermatten onder de contactpunten van de poten.

Het opzetten van een trampoline doe je altijd met zijn twee├źn

Het opzetten van een trampoline is veel makkelijke op te zetten wanneer je dit samen met iemand anders doet. Het frame moet op tactische plaatsen in elkaar worden gezet waarna je veren en springmat in het frame gaat spannen. Minimaal 48 veren tot wel 212 veren komen onder hoge spanning te staan. Gebruik altijd een veren-trekker om de veren veilig aan de springmat en in het frame te plaatsen.

How-to trampoline opzetten

Ongeacht of je een ingraaf of opzet trampoline hebt zul je altijd eerst de frame delen aan elkaar moeten bevestigen. Bij een trampoline met poten moet eerst de grote cirkel gevormd worden. De frame delen zijn vaan inschuifbaar en worden met bouten en moeren vastgezet. Vervolgens leg je het frame op de kop, zodat je de U-vormige poten gemakkelijk in het frame kunt plaatsen. De poten koppelen vaak 2 losse frame delen waardoor er nog een extra verbinding plaatsvindt. Na het plaatsen van de poten kun je het frame neerzetten en plaatsen op de plek waar hij moet komen.

De volgende stap is het inspannen van de springmat. Als je een ronde trampoline bekijkt als klok, dan plaats je een veer de posities 12 uur, 3 uur, 6 uur en 9 uur. Als de springmat in deze kruisvorm los van de grond hangt plaats je vervolgens met de klok mee elke veer tot alle montagepunten zijn gebruikt. Wanneer de trampoline staat en de springmat gespannen is kun je de trampolinerand plaatsen. Zorg dat deze altijd een klein beetje kan bewegen tijdens het springen. Een veiligheidsnet eenvoudig opbouwen doe je door eerst de poten in het net te plaatsen, vervolgens leg je de poten en het net uit als een tipitent op de springmat om de zo 1 voor 1 de palen aan het frame te bevestigen. Zorg er altijd voor dat de rits opening gesloten is tijdens het opzetten.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.