Kies voor shutters in huis!

Kies voor shutters in huis!

Shutters worden gebruikt als raamdecoratie in huis. Ze zijn heel stijlvol en voegen veel toe in huis, daarnaast is het ook nog eens functioneel! Het is ideaal om shutters te hebben. Je kunt namelijk zelf bepalen hoeveel licht naar binnen komt. Je kunt ze op maat laten maken en ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Doe je rolgordijnen of gordijnen dus maar weg en stap over op shutters!

Makkelijk onderhoud 

Naast dat shutters erg stijlvol zijn en mooi in huis staan moet het ook praktisch zijn. Je wilt er natuurlijk geen extra werk aan hebben en veel te hoeven schoonmaken. Daar hoef je je in ieder geval geen zorgen om te maken. Je hoeft alleen een duster of plumeau in huis te hebben! Je kunt de shutters hiermee erg makkelijk afnemen. Je neemt eerst de bovenkant af door de shutters helemaal te sluiten, daarna kun je de shutter 180 graden draaien en kun je de andere kant schoonmaken. Zit er viezigheid op de shutters wat er niet af ging door de lamellen af te stoffen? Neem dan een vochtig doekje en maak ze schoon. Denk eraan om geen schuurmiddel te gebruiken en ook geen natte doek, maar een vochtige doek.

Hoeveelheid licht 

Je kunt zelf bepalen hoeveel licht je toe laat door de shutters heen. Dit is ideaal om zelf de sfeer te bepalen in de ruimte. Sluit je de shutters helemaal wordt het natuurlijk donker. In de zomer kun je shutters ook makkelijk gebruiken. Wanneer de hete zomerdagen weer aanbreken kun je gemakkelijk je raam open zetten, maar wil je geen last hebben van muggen? Sluit dan de shutters, zo koelt het nog wel af. Shutters helpen ook bij extra isolatie in de winter wanneer het bijvoorbeeld koud is buiten.

Kind- en allergievriendelijk 

Iedereen met kinderen kent het wel, je kunt ze soms niet overal alleen laten. Alles wat een touwtje heeft wordt aan getrokken. Maak je daar geen zorgen om bij shutters, er zitten geen touwtjes aan waar aan getrokken kan worden. Je kunt dus met een gerust hart je kinderen in een ruimte laten spelen met shutters. Maar mocht je last hebben van huisstofmijt? Zelfs dan zijn shutters geen probleem. De lamellen hebben namelijk moeite met het opvangen van stof doordat er weinig grip is, er ontstaan hierdoor geen laagjes met stof op de lamellen.

Shutters op maat 

Heeft deze blog je interesse gewekt en denk je eraan om shutters te kopen? Neem een kijkje op bij Van Eyck of maak een afspraak met een van de adviseurs. Ze kunnen langskomen om naar de mogelijkheden te kijken. Naderhand bespreken ze dan de shutters prijzen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.