Maak je huis ook het thuis voor je huisdieren

Maak je huis ook het thuis voor je huisdieren

Wanneer je een conventioneel kattenluik gebruikt, kunnen ongewenste dieren je huis binnenkomen. Om dit probleem te voorkomen, moet je een kattenluik met chip installeren. Het microchip kattenluik kan voorkomen dat zwerfkatten, vossen en andere dieren je huis binnenkomen. Dit flapje kan de chip van je kat detecteren. Het gaat dus open als je kat dichterbij komt. Zo is je huis veilig voor ongewenste gasten. Bovendien hebben je katten nog steeds de vrijheid om naar binnen of naar buiten te gaan wanneer ze willen. Het chip kattenluik is nog beter dan het magnetische kattenluik. Hier zijn enkele redenen waarom je je bestaande kattenluik zou moeten vervangen door een microchip-huisdierluik.

Voorkomen dat zwerfkatten het huis binnenkomen

Het grote voordeel van het plaatsen van een kattenluik met chip is dat er geen loslopende huisdieren en andere dieren in huis kunnen komen. Dit luik kan werken met behulp van een scanner die bovenop het kattenluik is geplaatst. Wanneer je kat dichterbij komt, kan de scanner de chip van de kat lezen. Daarna wordt het automatisch geopend. Ook al hebben andere katten wel microchips maar deze zijn niet geprogrammeerd op je kattenluik, het kattenluik gaat niet open. De katten van je buren kunnen er dus niet in. In één kattenluik kunnen meestal veel microchips worden opgeslagen. Het maakt dus niet uit of je veel katten hebt.

Geen volumineuze magneet meer

Sommige mensen gebruiken nog steeds het magnetische kattenluik. Maar als je dit type kattenluik gebruikt, moet je een halsband met magneet om de nek van je kat doen. Je katten voelen zich misschien niet op hun gemak bij het dragen van deze halsbanden. Trouwens, andere katten die een halsband met een magneet gebruiken, kunnen je huis binnenkomen. Er is dus geen bescherming tegen ongewenste dieren. Bovendien kun je met het chip kattenluik de tijd programmeren waarop je je kat naar buiten laat gaan. Op deze manier kun je je kat leren over consistentie en dagelijkse routine.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.