Nieuwe vloer in huis

Nieuwe vloer in huis

Wanneer je een nieuwe vloer in je woning wilt leggen, heb je de keuze uit enorm veel verschillende vloersoorten. De één kiest het liefst voor een ouderwetse houten vloer  of een PVC vloer en de ander kiest weer voor een vinyl vloer of een visgraat vloer van Martijn de Wit. De keuze van je vloer is wel enorm belangrijk, aangezien het een flinke investering is die je niet snel meer kan aanpassen. Veel mensen vinden het lastig om de juiste vloer voor hun woning te kiezen en daarom heb ik wat aandachtspunten op een rijtje gezet.

Wat vind je mooi?

Om te beginnen is het enorm belangrijk om te kijken wat je nou zelf echt mooi vindt en wat er in jouw woning past. Welke vloersoort past bij jouw huisstijl? Welke kleuren passen bij je gewenste interieur? Wanneer je dit op een rijtje hebt ben je al enorm ver in het kiezen van een vloersoort.

Huisdieren

Wanneer je huisdieren hebt, is het belangrijk dat je gaat kijken of je gewenste vloer daadwerkelijk geschikt is voor je viervoeter. Veel vloeren zijn namelijk enorm glad en hier hebben de pootjes van je huisdier dan ook weinig grip op. De vloeren zijn gevaarlijk en de diertjes kunnen uitglijden. Ook tapijt is geen handige vloersoort wanneer je veel huisdieren hebt. De haartjes en nare geurtjes van de dieren zijn namelijk erg moeilijk uit het tapijt te halen, waardoor de vloer gaat stinken en vies zal worden.

Schoonmaak

Ten slotte is het bij vloeren ook belangrijk om te kijken hoe vaak en grondig je de vloeren schoon wilt maken. Natuurlijk is het belangrijk dat je regelmatig stofzuigt en een doekje over de vloer haalt, maar bepaalde vloeren zijn een stuk makkelijker schoon te maken als andere vloeren. Zo zijn PVC vloeren enorm makkelijk schoon te maken omdat ze waterafstotend zijn. Houten vloeren en tapijtvloeren zijn daarentegen weer enorm lastig schoon te maken. Denk hier dus zeker over na.

Er zijn zo veel verschillende soorten vloeren op de markt. Als je inspiratie op wilt doen, kan je altijd een kijkje nemen bij de vloerbedekking van Martijn de Wit en wie weet vind jij een leuke vloersoort voor jouw woning.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.