Als je vaak een computer gebruikt dan is de kans groot dat je wel weet wat voor doolhof het kan zijn met alle kabels die je hiervoor moet inzetten. Hierdoor kun je minder goed en efficiënt gaan werken aangezien je afgeleid wordt door de draden, maar het maakt je kantoor natuurlijk ook een stuk minder mooi. Het is daarom zeker van belang om met dit bedrade doolhof aan de slag te gaan. Zo is het onder meer een goed idee om gebruik te maken van een spiraalband, waar je alle kabels in kunt stoppen om ze te bundelen en te beschermen. Ook kabelbinders kun je hiervoor gebruiken, maar dit ziet er toch wat minder mooi uit. Daarnaast is het ook zeker een goed idee om gebruik te maken van de onderstaande tips bij het managen van je draden.
- Bind ze vast: eenvoudige ritssluitingen kunnen koorden bij elkaar houden, zodat ze niet uitlopen in spaghetti. Ritssluitingen met klittenband zijn handig als je veel koorden verplaatst en de banden moeten verplaatsen. Veel mensen zweren bij duizendpootstropdassen, die ook herbruikbaar en sterker zijn dan klittenband.
- Labels: wanneer je naar je stekkerdoos kijkt, kun je je misschien herinneren welke wandpoort bij welk apparaat hoort, maar veel zwarte stekkers zien er hetzelfde uit: label ze zodat je deze niet hoeft te traceren. Hetzelfde geldt voor HDMI kabels die naar een tv gaan.
- Verberg die kabels: je kunt ze in schuimisolatie of een papieren handdoek wikkelen. Je kunt oude schoenendozen of fotodoosjes met wat uitsparingen gebruiken om alle kabels uit het zicht bij elkaar te bundelen. Of je kunt zelfs een draadmand gebruiken of dus een spiraalband.
- Bindclips: dit is een goede voor die kabels die je moet loskoppelen en op je bureau moet laten liggen. In plaats van te hopen dat ze niet achter je bureau vallen, bevestig je een bindklem aan de rand van je bureau en leid je de kabel door een van de draaddelen die je gebruikt om in de klem te knijpen.
- Draadloos: naarmate wifi en Bluetooth steeds beter worden, kun je sommige van die vervelende en lelijke draden misschien helemaal vervangen. Deze tip zal niet voor alles werken, maar het wordt steeds een levensvatbare vervanging voor bekabelde apparatuur, dus het is misschien de moeite waard om opnieuw te evalueren.
Spiraalband transparant 21 – 150 mm
Als je inmiddels ook graag aan de slag wilt gaan met kabel management dan is het dus zeker een goed idee om gebruik te gaan maken van een spiraalband. Hierbij kun je onder meer kiezen voor een transparant exemplaar van het merk Pro-Install, wat een diameter heeft van 24 millimeter. Daarnaast is de wanddikte twee millimeter en de bundeldiameter 21 tot 150 millimeter.
Spiraalband zwart 8 – 45 mm
Het kan natuurlijk maar zo dat je liever niet een transparante spiraalband wilt, wat onder meer het geval kan zijn aangezien je hieronder alsnog de kabels een beetje kunt zien. Als je ervoor wilt zorgen dat je de draden helemaal niet meer kunt zien dan is een zwarte spiraalband eigenlijk toch wel echt een betere keuze. Hierbij kun je voor een variant kiezen met een bundeldiameter van 8 tot 45 millimeter.
Spiraalband zwart 21 – 150 mm
Ben je op zoek naar een zwarte spiraalband met een grote bundeldiameter? Het is dan ook mogelijk om de zwarte versie van de eerder genoemde transparante spiraalband aan te schaffen, wat dus alsnog een bundeldiameter heeft van 21 tot 150 millimeter. Het enige verschil tussen deze twee modellen is dat dit exemplaar zwart is, terwijl de andere transparant is.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.