Stapelblokken zijn een verrijking van je voor- en achtertuin

Stapelblokken zijn een verrijking van je voor- en achtertuin

Heb je het geluk dat je een voor- en achtertuin hebt dan wil je deze zo mooi mogelijk vormgeven. Dat kun je heel makkelijk doen met stapelblokken. Waarom zijn stapelblokken zo mooi in je tuin? Omdat je met diverse hoogtes kunt spelen en je tuin wordt daarnaast optisch een stuk groter. Daarnaast maak je met de niveauverschillen een stukje opvulling, gezelligheid en afscheiding. Ga de hoogte in met het gebruiken van stapelblokken.

Maak de keuze uit afwerking, soort en kleur stapelblokken

Stapelblokken noemt men ook wel eens muurelement of muurblokken. Je vindt ze tegenwoordig in allerlei soorten, maten en varianten. Zo heb je bij veel bouwmarkten diverse afwerkingen, kleuren en diktes in het assortiment. Wil je een klein elegante muur plaatsen maak dan de keuze voor smalle stapelblokken. Mooie afmeting hiervoor is 60 x 15 x 15 cm. Wil je een stoere plantenbak in je tuin hebben staan kies dan een betonnen stapelblok met afmeting 30 x 20 x 15 cm. De afwerking van de stapelblokken bepaalt welke uitstraling je meegeeft aan je tuin. Je kunt zodoende kiezen voor getrommelde en strakke stapelblokken. Strakke stapelblokken staan heel mooi in moderne tuinen met strakke lijnen. Getrommelde stapelblokken schitteren in landelijke en romantische tuinen. Door de trommeling van de blokken geeft je de look een verouderd uiterlijk mee. Net alsof ze al jaren in de tuin staan.

Stapelblokken gebruiken als borders

Het staat vast dat een verhoogde border heel mooi in je tuin staat. Maar naast de mooie uitstraling is een border ook nog eens heel praktisch. Is het tijd om je planten en bloemen in je border te verzorgen, zoals snoeien, onkruid verwijderen en water geven, dan hoef je niet helemaal te bukken om dit te doen. En dat bespaart je uiteindelijk rugklachten.

Stapelblokken gebruiken als bloembak

Heb je een voor- en achtertuin dan mogen bloemen uiteraard niet ontbreken. Het is mogelijk om een bloembak van stapelblokken heel normaal maken, maar je kunt ook de keuze maken om er een hoek in te maken. Maak de combinatie met een afdekrand en je zult een heerlijk zitje hebben waar je in de zomer optimaal van kunt gaan genieten.

Stapelblokken gebruiken als een muurtje of tuinafscheiding

Net zoals je in je huis doet kun je ook in de tuin muurtjes met diverse hoeken creëren. Dat kunnen halfhoge muurtjes zijn. Zo’n halfhoog muurtje kan dienen als een speciale rugleuning van een bank welke je tegen het muurtje plaatst.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.