Waarom zonnepanelen goed zijn voor het milieu?

Waarom zonnepanelen goed zijn voor het milieu?

Zonnepanelen hebben verschillende voordelen voor het milieu door hun groene energie en het gebrek aan uitstoot tijdens het gebruik. De belangrijkste groene voordelen van zonnepanelen zijn:

Verlaagt het verbruik van energie uit het stroomnetwerk

Mensen die zonnepanelen hebben kunnen hun eigen stroom opwekken. Hierdoor hebben zij minder stroom nodig van het nationale stroomnetwerk. Veel van deze stroom wordt opgewekt door middel van kolencentrales en andere vervuilende manieren van energieopwekking. Doordat u minder stroom van het stroomnetwerk gebruikt, zorgt u er ook voor dat de co2 uitstoot in Nederland naar beneden wordt gebracht, omdat de kolencentrales voor u geen stroom hoeven op te wekken.

Geen uitstoot

Aangezien zonne-energie volledig afhankelijk is van het verzamelen van energie van de zon en het omzetten in elektriciteit (of warm water) voor gebruik in huis, betekent het gebruik ervan dat u geen broeikasgassen produceert of bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Het kan de CO2 uitstoot van uw huis in één jaar met 80% verminderen.

Ze gaan lang mee en vereisen weinig tot geen onderhoud

Het productieproces van zonnepanelen is niet perfect, maar het feit dat ze zo lang meegaan en niet veel onderhoud nodig hebben, is goed nieuws. Conventionele verwarmingsmethoden vereisen relatief veel onderhoud, wat veel milieuonvriendelijk afval kan veroorzaken en de noodzaak om meer apparaten te maken kan vergroten. Zonnepanelen gaan ongeveer 50 jaar mee, dus u hoeft ze niet vaak te vervangen. U krijgt er soms ook nog garantie bij, zo krijg je bij Greenchoice zonnepanelen standaard 10 jaar systeemgarantie.

Het is hernieuwbaar

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie. Dit betekent dat we er veel van kunnen gebruiken, omdat het een energiebron is die niet opraakt. Fossiele brandstoffen zijn een eindige energiebron, en één waarmee we de planeet beschadigen als we ze ontginnen en verbruiken. Door te vertrouwen op zonnepanelen bent u al één huishouden minder dat afhankelijk is van fossiele brandstoffen, en dat kan een grotere impact hebben dan u zou denken.

Als u meer wilt weten over het verduurzamen van uw huis, lees dan ook deze blog.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.