Welke soorten vlonderplanken zijn er?

Welke soorten vlonderplanken zijn er?

Wat betreft vlonderplanken is de keuze reuze. Het is fijn dat er zo’n ruim assortiment is aan vlonderplanken; ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en materialen.Toch kan er ook een nadeel zijn aan de vele keuzes die je kunt maken. Het is namelijk goed mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet en te maken krijgt met keuzestress. Om die reden dit artikel. Je leest onder andere meer over wat vlonderplanken precies zijn en wat de juiste vlonderplanken voor jou zijn, zodat jij dichterbij de juiste keuze voor jou wordt geholpen.

Wat zijn vlonderplanken?

Maar eerst, wat zijn vlonderplanken eigenlijk? Vlonderplanken zijn heel erg veelzijdig. Je kunt ze op allerlei verschillende manier gebruiken voor in je tuin. Je kunt onder andere denken aan een vlonder onder een overkapping, maar ook onder een veranda is dit mogelijk. Je kunt zelfs kiezen voor vlonderplanken van hout als je een mooi lang looppad door je tuin wilt hebben of een verhoogd terras. Kortom, alles is mogelijk. Juist doordat je het voor allerlei verschillende opties kunt gebruiken, is een vlonder haast geschikt voor elke tuinstijl. Vlonderplanken kun je bijvoorbeeld gebruiken om te zorgen voor afwisseling qua hoogte in je tuin. Dit zorgt ervoor dat je tuin wat dynamischer wordt. Ook is het te combineren met allerlei verschillende materialen.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende vlonderplanken te verkrijgen, hieronder zie je de meest voorkomende vlonderplanken:

  • Hardhout
  • Geïmpregneerd naaldhout
  • Bamboe
  • Composiet
  • Douglashout

Waar je op moet letten bij het kiezen van een van de verschillende materialen is logischerwijs de prijs, maar het is ook handig om rekening te houden met factoren zoals de eigenschappen van het materiaal, het onderhoud wat nodig is en de duurzaamheid van het materiaal. Als je kiest voor bepaalde vlonderplanken is het dus handig om hiermee rekening te houden, maar ook de uitstraling is niet onbelangrijk. Kies voor het materiaal dat past bij jouw tuinstijl en persoonlijke voorkeuren.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.