Woning super strak laten spuiten met latex

Woning super strak laten spuiten met latex

De maand mei is al bijna voorbij, maar binnen zitten doen we nog steeds. We hoopte allemaal dat we door de versoepelingen rondom de corona-maatregelen meer tijd buiten gingen besteden, maar daar dacht het weer anders over. Na een jaar zit je nog steeds naar de muren te staren, en de kans dat je er iets aan wilt veranderen is groot. Waarschijnlijk heb je al een (zelfgeschilderd) schilderij opgehangen, foto’s of een grote spiegel, maar je wordt die muurkleur toch zat. Je woning laten spuiten is daarom de enige oplossing. Ja, je leest het goed, niet schilderen maar spuiten!

Wat houdt dat in?

Wanneer je jouw woning laat spuiten, wordt er idealiter gebruik gemaakt van latexverf. Dit is de laatste jaren erg populair geworden, en wij staan daar niet van te kijken! Dit proces gaat namelijk ontzettend snel, waardoor het veel scheelt in prijs. Je kunt hierbij denken aan ongeveer veertig procent goedkoper dan wanneer je traditioneel alles laat verven. Dat klinkt pas goed! Hiernaast zijn de resultaten ook nog eens verbluffend. Je krijgt namelijk een prachtig egale, dekkende muur.

Veiligheid voor het schilderen met latex

Hoewel latexverf een van de veiligste verfsoorten is die er zijn, moet je er toch bepaalde voorzorgsmaatregelen mee nemen, vooral bij schilderen binnenshuis. Hier zijn enkele tips om het spuitwerk van wanden gezonder te maken:

  • Kies een verf met een lage toxiciteit. Zoek er naar een met lage gevaarlijke organische stoffen (VOS). Je kunt het beste je verfwinkel om hulp vragen.

  • Lees alle verfetiketten zorgvuldig, want zelfs etiketten die als lage toxiciteit zijn gecategoriseerd, kunnen VOS bevatten. Zorg er ook voor dat je latexverf voor binnen of voor buitenklussen kiest, afhankelijk van waar je aan de slag gaat.

  • Schakel alle airconditioning uit en bedek ze met plastic, aangezien deze geen latexverfdampen kunnen filteren.

  • Draag beschermende kleding zoals handschoenen, een veiligheidsbril en filtermaskers. Stofmaskers worden niet als beschermende kleding beschouwd, omdat ze de dampen van latexverf niet filteren.

  • Zwangere vrouwen en kinderen mogen niet in de buurt van pas geverfde gebieden zijn.

  • Zorg ervoor dat de ramen open staan ​​voor luchtstroom en gebruik indien mogelijk een ventilator die achterwaarts voor een raam staat om als afzuigsysteem te fungeren.

  • Ga regelmatig naar buiten voor frisse lucht tijdens het schilderen met latex.

  • Bewaar een kleine hoeveelheid verf die wordt gebruikt voor toekomstige retouches.

  • Laat pas geverfd gebied na het schilderen 2-3 dagen drogen en luchten.

  • Latexverven geven gedurende 2-3 dagen na het schilderen dampen af, zelfs als ze droog zijn; Houd daarom kinderen, zwangere vrouwen en mensen met ademhalingsaandoeningen gedurende deze tijd uit de buurt.


Latexspuiten uitbesteden

Zoals je al las, moet je met een hoop dingen rekening houden voor, tijdens en na het spuiten met latexverf. Hiernaast wil je natuurlijk het beste resultaat mogelijk behalen. Daarom is een professionele latex spuiter inhuren helemaal niet zo’n slecht idee. Als je bedankt dat de kosten 40% lager liggen dan bij een reguliere schilder, is het toch net wat makkelijker om dit te laten doen. Je kunt in ieder geval een offerte en ervaringen opvragen en later beslissen!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.