Zelf groenten en kruiden kweken

Zelf groenten en kruiden kweken

Thuis je eigen groenten en kruiden kweken lijkt super simpel en leuk om te doen. Toch gaat het bij de één altijd wat makkelijker dan bij de ander. Hier vind je wat tips wat de beste manier is om je eigen kruiden en groenten te kweken.

Kweken in potten of bakken

Zet kruiden in de volle grond, dit is beter dan kruiden in kleine potjes zetten. Daardoor drogen ze sneller uit. Als je geen tuin hebt waar je ze in kunt zetten, kun je ze ook in ruime grote potten zetten met verse potgrond. Zet je ze wel in je tuin? Omhein je kruidentuintje dan met hekwerk van Adéquat zodat er niet al te veel ongedierte bij kan. Haal er af en toe het onkruid tussenuit en je kunt zeker heel het voorjaar en de zomer genieten van verse kruiden uit eigen tuin.

Vermijd supermarktplantjes

Vermijd de kruidenplantjes van de supermarkt. Deze zijn vaak veel te snel gekweekt waardoor ze snel zijn gegroeid en daardoor vaak ook snel weer dood gaan. Het is veel beter om kruidenzaadjes te kopen die je zelf in de aarde stopt. Binnen no time groeien de lekkerste kruiden ook bij jou in de tuin, maar wel lekker op hun eigen snelheid!

Klimmen

Laat je groenten omhoog klimmen. Span gaas tegen een muur in je tuin of op het balkon waar de zon genoeg schijnt. Er zijn veel soorten groenten die omhoog moeten groeien zoals: courgettes, pompoenen, klimtomaten en komkommers. Ideaal als je maar weinig ruimte hebt!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.