Zelf verhuizen of uitbesteden?

Zelf verhuizen of uitbesteden?

Verhuizen is altijd spannend maar nooit een fluitje van een cent. Onderschat een verhuizing niet want dan zul je geheid voor onverwachte problemen komen te staan. Maar je hoeft er natuurlijk ook geen geleerde astronaut voor te zijn, tenzij je naar mars wilt verhuizen dan. Wat is beter; zelf verhuizen of uitbesteden? Wij stellen enkele vragen die jij graag beantwoord ziet over verhuizen.

Zelf verhuizen of uitbesteden?

Om een goed vergelijk te maken nemen we de website van Student Verhuis Service erbij om tot onze conclusies te komen. Laten we voorop stellen dat veel mensen zonder na te denken al een beslissing hebben genomen om zelf alles te regelen of om het verhuizen juist volledig uit te besteden. Deze vragen en antwoorden zijn gericht op die grote groep die twijfelt wat voor hun de beste optie is.

Wat is makkelijker?

Dit antwoord is net zo makkelijk als het is om een verhuisbedrijf in te schakelen. Uitbesteden is eenvoudiger, professionals met ervaring die je het zware werk uit handen nemen? Je hoeft niets te regelen en laat je leiden door de experts. Je hoeft geen beroep te doen op vrienden en familie, je hoeft niet op en neer te rijden met een auto en zware meubels sjouwen kun je ook uitbesteden.

Conclusie: Uitbesteden is makkelijker.

Wat is goedkoper?

Aan verhuizen zijn kosten verbonden, dat mag duidelijk zijn. Ook als je het zelf doet, denk aan verhuisdozen, benzine voor de auto of een busje huren. Een mogelijke kostenpost waar niet altijd rekening mee wordt gehouden is schade, die niet zomaar gedekt wordt. De inboedelverzekering is namelijk niet van toepassing op de verhuizing.

Een verhuisbedrijf werkt niet gratis, toch kan de prijs meevallen. Op de website van Student Verhuis Service staat dat ze werken met studenten die goedkoper maar wel goed werk verrichten. Ook valt te lezen dat er kortingen mogelijk zijn op basis van de verhuisdag. Door slim te plannen kun je dus zeker goedkoop verhuizen met professionele ondersteuning. Wil je in de nacht verhuizen of heb je een verhuislift nodig? Dan zullen de kosten oplopen.

Conclusie: Zelf verhuizen kan goedkoper zijn, maar uitbesteden hoeft niet altijd duurder te zijn.

Wat is sneller?

Dit hangt er natuurlijk vanaf hoe snel je kunt inpakken en verhuizen, daarnaast zijn er verhuisbedrijven met een gebrek aan capaciteit waar je op moet wachten. Gemiddeld genomen zal een ervaren verhuisservice veel sneller werken. Dit geldt voor alle schakels in de keten; inpakken, tillen, inladen, rijden, uitladen, tillen en uitpakken. Als je weet dat er een verhuizing aan zit te komen kun je natuurlijk wel zelf voorbereidend werk verrichten zoals dozen inpakken.

Conclusie: Uitbesteden is vrijwel zeker sneller.

Wat is veiliger?

Onderschat de risico’s bij een verhuizing niet. Zeker in corona tijd kun je van een professioneel bedrijf verwachten dat ze extra veilig werken. Maar vergeet ook niet zware objecten tillen, het verantwoord gebruik van een verhuislift of het risico op schade aan de woning of huisraad. Je moet uiteraard wel een betrouwbaar verhuisbedrijf kiezen met een goede staat van dienst.

Conclusie: Uitbesteden is absoluut veiliger.

Kun je ook samenwerken?

Wil je goedkoop verhuizen maar zie je op tegen die berg verantwoordelijkheden die er op je af gaat komen? Bespreek dan de mogelijkheden voor samenwerking. Eigenlijk is iedere verhuizing een kwestie van samenwerken tussen bewoners en verhuizers, waar het zwaartepunt zich bevindt is een kwestie van afspraken maken. Er zijn zeker mensen die de sleutels inleveren en zeggen “verhuis alles van hier naar daar”, in de meeste gevallen zullen taken verdeeld worden.

Inpakken is iets wat de meeste mensen liever zelf doen. Om kosten te besparen maar ook omdat ze niet graag hebben dat vreemden aan hun spulletjes zitten. Je kunt dozen op de stoep zetten, dit beperkt verplaatsingen in huis wat je tijd en kosten zal besparen. Senioren kiezen dan weer vaak voor een complete verhuizing met inpakken en weer uitpakken op de bestemming.

Een verhuizing uitbesteden betekent niet dat je zelf de controle verliest, er zijn altijd opties voor maatwerk.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.