Zo isoleer je zelf je huis

Zo isoleer je zelf je huis

Het isoleren van huizen is populairder dan ooit. En terecht want een goed geïsoleerd huis geeft enorm veel voordelen. In de zomer zit je lekker koel en in de winter lekker warm. Je kunt een hoop geld besparen op de energierekening en je bent ook nog eens duurzaam bezig. Genoeg redenen dus om je huis te gaan isoleren. Welke opties zijn er en wat kun je zelf doen?

Ramen en kozijnen vernieuwen

Een populaire optie is het vervangen van ramen en deuren. Veel woningen hebben nog oude deuren en kozijnen van hout of een ander materiaal. Tegenwoordig worden deze vaak vervangen door kunststof ramen. Kunststof is een populair materiaal omdat het een enorme isolerende kwaliteit heeft. Het materiaal an sich isoleert al goed, maar gecombineerd met de technieken die ín het kozijn worden toegepast is het echt een top keuze. Daarnaast is kunststof lekker onderhoudsvrij. Je hoeft hier eigenlijk nooit meer wat aan te doen. Je zou het af en toe schoon kunnen maken als je toch al de ramen lapt, maar dat is puur voor het oog. Kunststof is ook door het gehele huis toe te passen. Van je nieuwe kunststof voordeur tot je nieuwe kunststof achterdeur. Als je een beetje handig bent kun je deze best zelf installeren.

Het dak of de zolder isoleren

Een zwakke plek qua isolatie in veel huizen is ook het dak. Warmte stijgt op en kan dus makkelijk verloren gaan via het dak en andersom schijnt hier de hele dag de zon op en kan warmte zo weer makkelijk binnen komen. Het dak isoleren kan op verschillende manieren. Je kunt isolatie aanbrengen aan de binnenkant of de buitenkant of je kunt de vloer van de zolder isoleren. Deze isolatie kun je makkelijk zelf aanbrengen als je handig bent, maar laat je wel goed adviseren over wélk isolatiemateriaal je aanbrengt. Het verkeerde materiaal kan namelijk meer schade toebrengen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.