Zo kies je de juiste pot voor jouw plant

Zo kies je de juiste pot voor jouw plant

Dus je hebt besloten om een plant te nemen, gefeliciteerd! Planten verbeteren niet alleen de luchtkwaliteit in je huis, maar ze kunnen ook je humeur verbeteren en stress verminderen. Daarnaast zorgen ze ook voor een gezellige sfeer in de ruimte waar je ze hebt staan. Nu je deze geweldige beslissing hebt genomen, is het tijd om de perfecte pot uit te zoeken voor je nieuwe vriend. Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van een pot!

Kies het juiste formaat

Het eerste wat je moet doen is uitzoeken hoe groot je plant zal zijn als hij volgroeid is. Je wilt geen pot die te klein is, omdat de wortels dan verkrampen en de plant ongezond wordt. Aan de andere kant wil je ook geen te grote pot, omdat de plant dan instabiel wordt en kan omvallen.

Kies een materiaal

Potten worden meestal gemaakt van een van de volgende drie materialen: keramiek, plastic of metaal. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Keramische potten zijn bijvoorbeeld redelijk zwaar, dus ze zijn niet ideaal als u van plan bent uw plant veel te verplaatsen. Ze zijn ook duurder dan plastic potten.

Zonder of met bodemgaten.

Een ander punt van overweging is of u een pot met gaten in de bodem wilt of niet. Potten met gaten in de bodem zijn goed omdat ze water uit de pot laten lopen. Dit is belangrijk omdat te veel water de wortels van je plant kan beschadigen. Potten zonder bodemgaten daarentegen houden water beter vast, dus zijn ze ideaal voor planten die veel vocht nodig hebben

Fleurdirect.nl

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van een pot, ga je op zoek naar een pot die aan jouw wensen voldoet! Je plant zal je dankbaar zijn, wanneer je een goede pot voor hem uitkiest. Heb je wel een pot, maar nog geen plant? Neem dan eens een kijkje op Fleurdirect.nl!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.