Zo maak je zelf meubels

Zo maak je zelf meubels

Je eigen meubels klussen is makkelijker dan je denkt. Het enige wat je nodig hebt is een beetje inzicht en gereedschap! Zo maak jij je eigen meubels voor in huis.

Bijzettafel maken

Een bijzettafel is een mooie toevoeging in je interieur. Helemaal als je hem zelf hebt gemaakt! Begin met het bepalen van de kleur en de vorm van je bijzettafel. Vervolgens begin je met het maken van de onderdelen van de bijzettafel. Maak 2 panelen van ongeveer 30 mm dik van bijvoorbeeld vuren of MDF van dezelfde grootte. Deze zullen dienen als het oppervlak van je bijzettafel. Bepaal hoe hoog je de bijzettafel wilt hebben en maak 4 tafelpoten van deze hoogte. Vervolgens bepaal je welke lak of verf je voor de tafel gaat gebruiken. Schuur zowel de panelen als de poten licht op en lak vervolgens alle onderdelen af. Plaats de 2 panelen op elkaar met behulp van montagekit en wacht goed totdat deze droog is. Zorg er ook voor dat ze goed recht aansluiten op elkaar. Dan bevestig je de 4 poten van de bijzettafel aan de panelen. Dit kan je doen met behulp van bolkopschroeven. Zorg ervoor dat de tafelpoten goed haaks op het tafelblad staan met behulp van een waterpas en monteer als laatste eventuele wieltjes onder de poten. En je eigen bijzettafel is klaar!

Bestaand meubel opknappen

Het kan natuurlijk zo zijn dat je eigenlijk nog een heel mooi meubel in je huis hebt staan, die je graag een nieuwe look zou willen geven. Wanneer je een oud meubel wilt opknappen begin je bij het verwijderen van oude lagen. Verwijder vlekjes en dergelijke door middel van schoonmaakspullen en schuur de oude laklaag van je meubel af. Als je een houten meubel wilt opknappen, kan je deze vervolgens reinigen met water en aceton. Zet je meubel in de was door er even een zachte borstel overheen te halen en vervolgens laat je je meubel goed drogen. Vervolgens geef je het meubel een nieuw kleurtje en is deze zo goed als nieuw! Kan jouw raampartij wel een opknapbeurt gebruiken? Een nieuwe laag verf op je kozijnen doet vaak al wonderen! Ook kan het een groot verschil maken om de raambekleding te vervangen. Neem eens een kijkje bij de raamdecoratie van Veneta.com. De goedkope Jaloezie├źn of pliss├ęgordijnen op maat kunnen jouw interieur een fantastische boost geven.

Opbergbankje maken

Meer ruimte nodig om spullen op te bergen? Maak dan gemakkelijk je eigen opbergbankje. Bepaal eerst de gewenste afmetingen en zet deze op papier. We beginnen met het maken van een rechthoekig geraamte van MDF-platen. Deze vormen de zijkanten van de kist. Plaats haaks op het geraamte een andere plaat die dient als de onderkant van het opberggedeelte. Maak alles goed stevig vast en draai hem om zodat de plaat nu onder ligt. Nu heb je een soort kist voor je liggen. Vervolgens maak je de poten vast. Dit kan je doen door van de MDF platen twee keer een geraamte te maken dat net zo breed is als de zijkant. De hoogte bepaal je natuurlijk zelf. Het bankje komt dan op deze twee geraamtes te staan. Plaats het opberggedeelte op de geraamtes en bevestig met behulp van een MDF-paneel die de volledige zijkant beslaat, het geheel. Tot slot bepaal je zelf hoe je je opbergbankje wilt afwerken. Als je kiest voor scharnieren, bevestig deze dan tussen het opberggedeelte en de deksel. Of maak een deksel die je er los op kunt leggen. Werk het vervolgens mooi af met een likje verf en klaar is Kees!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.