Zo moet je PVC ramen onderhouden.

Zo moet je PVC ramen onderhouden.

PVC is een materiaal dat op natuurlijke wijze vuil en stof afstoot. Het onderhoud van PVC-ramen is dan ook niet lastig. Af en toe schoonmaken met water en een druppel olie per jaar is voldoende om lang van uw raam te kunnen genieten Het is echter belangrijk om enkele regels in acht te nemen voor het onderhoud van PVC-ramen. Want als je het materiaal eenmaal beschadigd hebt, is het erg moeilijk om het te repareren. Het is dus zeker de moeite waard om snel deze eenvoudige tips te lezen. Bent u opzoek naar PVC ramen en woont u in de buurt van Sint-Niklaas? Zie dan; PVC Ramen.

U kunt uw PVC-ramen meerdere malen per jaar onderhouden.

Het onderhoud van uw PVC-ramen is zeker geen arbeidsintensief of tijdrovend karwei. Maak er een paar keer per jaar tijd voor. Reinig de profielen en bewegende delen regelmatig met water en geef het glas ook een polijstbeurt.

U kunt PVC-ramen onderhouden met een zachte spons of doek.

PVC ramen zijn krasgevoelig. Gebruik voor het reinigen een zachte spons of doek die in veel water is gedrenkt. U kunt eventueel een huishoudreiniger toevoegen, maar wees voorzichtig met agressieve chemische producten. Vermijd schuurmiddelen en oplosmiddelen zoals terpentine, aceton of terpentijn. Deze kunnen uw PVC-ramen onomkeerbaar beschadigen.

Zorg voor de afdichtingen van de pvc-ramen.

Ook is het verstandig om de afdichtingen tussen het glas en de pvc-profielen regelmatig te reinigen. Voor de beste behandeling van uw ramen raden wij daarom aan om uw afdichtingen enkele malen per jaar met talkpoeder in te wrijven.

Het zelf schilderen van PVC ramen is altijd een slecht idee.

Het onderhoud van PVC-ramen kan eenvoudig zijn, maar het schilderen ervan is dat niet. Theoretisch is het mogelijk om PVC-ramen te schilderen. Begin ze alleen niet zelf te schilderen, want het materiaal is vrij moeilijk aan te pakken. Wilt u een nieuwe kleur, huur dan een verfspecialist in.

Smering van de bewegende delen

Eenmaal per jaar verdienen de bewegende delen van uw PVC-ramen een paar druppels smeerolie. Dit houdt ze soepel en voorkomt vroegtijdige slijtage. Heeft u kantelramen? Vergeet niet om ze regelmatig te controleren om er zeker van te zijn dat ze niet aangepast hoeven te worden.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.